söndag, mars 23, 2014

Lejonbullar

Fortsätter på recepttemat. Tycker det är så himla praktiskt att spara recept på bloggen, då är de lätta att hitta tillbaka till! (utskrivna recept som ska sättas in i en pärm eller så, tenderar att aldrig hamna där) Idag gjorde vi lejonbullar med inspiration av en bekants recept (Varifrån kommer "lejongrejen"? Ninna svarade: "Kinesiska lejonhuvuden tror jag det egentligen heter. Vi har förkortat namnet Tror det ska föreställa såna där lejondrakhuvuden typ.")

 Lejonbullar
600 g lammfärs
2 dl ströbröd

1/2 finhackad lök (jag tog en hel)
1/2 finhackad paprika (byttes ut mot soltorkade tomater)
1 ägg
1 dl ketchup (byttes mot tomatpure utblandat med lite vatten)
salt & peppar



Blanda allt och forma äggstora bullar som läggs i en smord form.
Gör en sås på 1 dl ketchup (eller tomatpure då), 1 dl vatten och 1 tsk vinäger som du häller på bullarna. Ungsbaka i 175 grader i 40-50 min, ös med såsen då och då.  

Vi serverade det hela med en varm bönsallad bestående av broccoli, sparris, tomat, lök, fetaost och förstås, bönor.

Inga kommentarer: